Ik ben Ariënne Steenbergen.

In 2000 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker op de opleiding MWD aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Hierna ben ik aan het werk gegaan bij MEE- een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. Ik heb 18 jaar gewerkt bij MEE als consulent en hier onder andere ook gewerkt in het downteam en het team integrale vroeghulp. Ook heb ik ervaring met groepswerk.

De laatste jaren heb ik gewerkt in een sociaal team van een gemeente in een 0-100 team. Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel kennis betreffende de diverse wetten(Jeugdwet, AWBZ, Ziektekostenverzekeringswet) en regelgeving en is mijn sociale kaart kennis zeer goed te noemen. Op dit moment ben ik als copiloot betrokken bij het project ‘Wij zien je wel’ en ondersteun ik gezinnen met een zeer ernstig verstandelijk en meervoudig beperkt kind.

In al mijn jaren dat ik werk als maatschappelijk werker heb ik gemerkt dat het terzijde staan van mensen mij nauw aan het hart ligt. Ik denk graag mee met vragen die mensen hebben in wat voor mogelijkheden er zijn aan hulpverlening of ondersteuning en ik onderzoek deze mogelijkheden en help mensen bij het uitvoeren/organiseren ervan.

Mijn competenties zijn: betrokken, doorzetten, vasthoudend zijn en een goed geheugen hebben; kennis van de sociale kaart is zeer groot.

Ik sta u graag terzijde als het gaat om vragen die betrekking hebben op hulpverlening en ondersteuning. Ik kan u adviseren en ondersteunen in het organiseren hiervan.

 

Ik sta u graag terzijde, met raad en daad!